top of page

Konsultsnack - Möt Jonas Eliasson!


Möt Jonas Eliasson, konsult och konsultansvarig på Drakryggen IT i Göteborg. Christian Holmstrand på Aliant satte sig ner med Jonas för att bl.a. diskutera hans konsultuppdrag och onboarding-processen i ett konsultuppdrag.Berätta lite om dig själv och Drakryggen

Jag är en person som har arbetat i IT-branschen under många år och det har nästan alltid varit relaterat till logistik och supply chain-industrin. Det har blivit flera olika roller som t.ex utvecklare, projektledare och chef/ledare för olika teams. Jag har alltid försökt vara någonstans mellan tekniken och affären och på sista tiden har jag fokuserat mer på arkitektrollen. Nu är jag i ett uppdrag som domänarkitekt inom frakt för ett bolag där jag arbetar med övergripande arkitektur av bl.a. våra applikationer, integrationer och data.


Vårt bolag Drakryggen IT är ett konsultbolag där vi stöttar våra kunder med kompetens inom mjukvaruutveckling, arkitektur och ledning. Vi har etablerat en bra värdegrund och bygger ett bolag som fokuserar på vår främsta tillgång, våra medarbetare. Mitt jobb är att se till så teamet har dom bästa förutsättningarna för att göra det dom tycker är roligt och viktigt.


Du startade precis ett nytt konsultuppdrag, vad tycker du är viktigt i en onboarding på nytt uppdrag?

Det är alltid olika beroende på uppdrag och kund men generellt tycker jag det är viktigt att lyssna av vilka utmaningar som finns, hur organisation och teamen ser ut och se till att lära känna kollegorna för att göra det fortsatta arbetet lättare. Att just fråga mycket och gärna ställa frågor som vilka dom största utmaningarna är eller vilka förväntningar som finns på din roll. Det kan ge en hel del intressant input.


I början är det också bra om det finns en struktur från kundens sida för introduktioner etc. så man så fort som möjligt lär känna organisationen och får inblick i verksamheten. Jag brukar även se till att ha korta avstämningsmöten ofta med min uppdragsgivare så man hittar rätt väg in i rollen och arbetet.


Vad är viktigt i ett samarbete med en konsultförmedlare?

Jag tycker det är viktigt att man lär känna varandra i samarbetet, vi som konsulter säljer vår kompetens men också oss som personer så att vår partner känner oss väl är viktigt för att hitta lösningar för olika utmaningar som våra kunder har. I samarbetet med Aliant är vi där vilket innebär att dom proaktivt kontaktar oss för olika uppdrag men också att vi kan ta hjälp av nätverket om vi behöver förstärkning av någon kompetens.Bli en del av Aliants partnernätverk du också!

Comments


bottom of page