top of page

Skriva ett konsult-CV

Är du kanske en nybliven frilansare som ska skapa en konsultprofil? Eller kanske vill du bara uppdatera din profil efter ett långtgående uppdrag? Vår Christian Holmstrand delar här med sig av några tips du kan ha i åtanke!

Tydlig, sammanfattande första-sida


Detta är det första kunden ser. Se till att det framgår klart och tydligt var din styrka ligger samt vad du vill göra. Ofta räcker det med några meningar för att kunden ska få en känsla av vem du är, vad du gjort och vad för typ av uppdrag du vill ha framåt.


Korta, koncisa uppdragsbeskrivningar

De flesta kunder läser (tyvärr) konsultprofiler lite väl snabbt. Se till att den viktigaste informationen för varje uppdrag framkommer utan att vara för långrandig. Även här räcker det med några meningar som beskriver uppdraget samt din roll och dina åtaganden i uppdraget.


Kompetenser för varje (!) uppdrag

Efter varje uppdragsbeskrivning är det bra om du radar upp de kompetenser/tekniker som uppdraget innefattat. Detta ger en klar och tydlig bild av vad du jobbat med under uppdraget. Skriv gärna kompetenserna i ordning, där den mest använda kompetensen kommer först. Detta är extra viktigt om du har en teknisk profil!


Gradera kompetenser

Detta är något som tydliggör din kompetens lite extra. På sista sidan av ditt CV kan du rangordna de kompetenser som framgår av CVt från till exempel 3-5. Ett annat sätt är att rangordna dina kompetenser efter antal års erfarenhet.


Anpassa efter uppdrag

Tryck gärna lite extra på de erfarenheter och kompetenser du har som är intressanta för just det uppdraget du söker. Här gäller det självfallet att göra detta med måtta. Ibland söker man flera uppdrag samtidigt och har helt enkelt inte tid att skriva ihop en ny profil för varje uppdrag. Ett tips är därför att samla alla dina erfarenheter i en standard-profil för att sedan ta bort och/eller ändra några få saker i ett CV för att framföra den erfarenheten som bäst passar uppdraget.Vi finns här för att hjälpa dig! Tveka inte på att höra av dig om du vill ha hjälp och råd med din konsultprofil!Ladda gärna ner vår CV-mall nedan:


Aliant - CV-mall (1)
.pdf
Ladda ner PDF • 241KB

Aliant - CV-mall (2)
.docx
Ladda ner DOCX • 62KB

Comments


bottom of page